Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Вітання зі Всеукраїнським днем бібліотек від президентки Асоціації

Друзі! Вітаю всіх бібліотечних людей зі Всеукраїнським днем бібліотек! 

Дуже хочеться, щоб ці дні були сповнені лише теплом, сонцем і радістю. Та ми проживаємо в боротьбі ще один рік російської війни, в якій кожен із нас має болючі втрати: рідних людей, домівок, роботи, здоровʼя, хтось навіть і життя… Понад 700 зруйнованих та пошкоджених бібліотек, більше 200 000 втрачених книжок, бібліотекарі, які загинули… 

Чи стомилися ми? Так, стомилися. Чи важко нам? Так, важко. Чи витягуємо ми фізично й психологічно? По-різному. Та попри все ми щодня приходимо в свої бібліотеки, щоб відновлювати зруйноване, будувати укриття, тримати відчиненими двері наших бібліотек та допомагати всім, хто цього потребує. Приходимо, щоб навчати роботі з комп’ютерами та гаджетами, в нових програмах і застосунках, вчимо розпізнавати брехливі новини, захищати своє ментальне та фізичне здоровʼя, читаємо книжки з дітьми й дорослими, удосконалюємо з ними іноземні й українську мови, плетемо сітки, передаємо книжки на фронт і закордон для українців, які зараз там, і донатимо, донатимо, донатимо на ЗСУ… Цей перелік кожен із нас може продовжувати. 

То що нас тримає? Що дає нам сили? Напевно, у кожного є свої секрети, та в усіх нас є спільне — це холодна лють до наших ворогів і це безмежна Любов до людей та до України. А ще — Надія й Віра в нашу Перемогу. І ми своєю роботою щодня підтверджуємо, що бібліотекарі — надійний тил для наших воїнів. 

Для кожного з нас очевидно, що в цій війні українці воюють не лише за свою землю та незалежну державу, а передусім за нашу ідентичність та загальнолюдські цінності. І саме в цьому ми, бібліотекарі, можемо й робимо дуже багато. 

Бібліотека, напевно, найпарадоксальніша соціальна інституція: тут оживає минуле, але тут і народжується майбутнє. А бібліотекарі — найпарадоксальніша з професій: ми найпослідовніші консерватори, але й найпрогресивніші інноватори. Бібліотека створює та тримає звʼязок між учора, сьогодні й завтра. У бібліотеці гуртуються спільноти й зростають люди майбутнього, а бібліотекарі роблять усе можливе й неможливе, щоб це майбутнє в нас було. 

То ж ми формулюємо наше бачення майбутнього, де бібліотека — це простір співдії, місце сили, зростання та дозрівання людей майбутнього, майбутнього громади й майбутнього України. Адже лише зріла особистість і зріле суспільство здатні й подолати виклики, і скористатися можливостями. 

А зробити такими наші бібліотеки ми можемо лише разом: прогресивні керівники бібліотек, активні бібліотекарі та люди громади, а також розумні та далекоглядні представники влади. Вірю, що так і буде. Адже наші бібліотеки в цьому жорсткому випробуванні війною вкотре довели свою незламність і спроможність, повністю підтверджуючи наш цьогорічний девіз: «Бібліотека — твоя синергія Перемоги!». 

Тож тримаємо стрій! Віримо, цінуємо й любимо! Гуртуємось та підтримуємо одне одного! Ми обов’язково переможемо! Слава Україні! 

Із глибокою вдячністю до кожного захисника й захисниці, до кожного бібліотекаря та бібліотекарки, до кожного та кожної, хто любить і підтримує свою бібліотеку! Congratulations on the All Ukrainian Day of Libraries from the President of the Association

Щиро 
Оксана Бруй, 
президентка Української бібліотечної асоціації, 
директорка Науково-технічної бібліотеки КПІ ім. Ігоря Сікорського

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page