Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

#Письменники_ювіляри_2022. Брати Капранови - майстри слова.

Братів двоє - письменник один. Біографія письменника - це його книжки. І жодна з книжок не схожа на іншу, а герої та події взяті з реального життя. Твори Братів Капранових для читачів - це унікальна можливість побачити правду життя. Їх творчість не залишає байдужим жодного читача!

Народилися 1967 року у місті Дубоссари, яке знаходиться у Молдові. Але саме дитинство братів пройшло у місті Очакові на Миколаївщині, яке вони вважають своєю батьківщиною. З ранніх літ і до тепер захоплюються літературою, музикою, спортом. Вищу освіту здобули в Росії. Брати вчилися в Уральському політехнічному інституті. Пізніше у Московському енергетичному інституті. Здобули фах технічного кібернетика. До 1998 року жили у Москві, активно підтримували український діаспорний рух, проте вирішили вернутися, щоб мати змогу повною мірою себе реалізувати.
Брати Капранови першу свою книгу «Кобзар 2000» не мали де видати, тому вирішили спробувати себе у видавничому бізнесі. Першим їхнім проєктом став каталог книжок поштою «Книгоноша». До нього увійшли всі наявні українські видання того часу (всього 600 назв). Пізніше були видавництво «Зелений пес» та літературна газета «Друг читача».
Письменники брати Капранови розпочали свою діяльність у роки, як самі вони говорять, «книжкового голодомору», а тому знайшли чудову книжкову нішу для реалізації своїх ідей. Найпопулярніші сьогодні видання письменників – «Кобзар 2000», «Паперові солдати», «Мальована історія Незалежності України», «Майдан. Таємні файли». Брати Капранови пишуть книги, які хочеться купити та пізнати щось нове. І не важливо, чи це буде історико-популярне дослідження, чи містика або детектив.
Публіцисти роблять вагомий вклад в українську літературу завдяки новаторському стилю пера та інтерактивному підходу до своїх читачів. Завдяки їхнім книжкам, навіть малеча цікавиться історією та літературною спадщиною України. Усі без виключення їх твори цікаві, змістовні та захоплюючі! Пишаємося авторами та дякуємо за можливість щоразу по - новому поринати у цікавий та незвіданний світ книг!

До 55-річчя письменників Науково-технічна бібліотека НЛТУ України презентує віртуальну виставку "#читай_сучасне_українське — твори братів Капранових". Запрошуємо до перегляду!

 

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page