Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

“Кожен з нас в боргу довіку перед цим хлопцем”: під Попасною загинув випускник Лісотехніки Юрій Онисик

OnusukПід час виконання бойового завдання під Попасною на Луганщині 27 квітня 2022 року загинув 28-річний боєць 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, випускник Навчально-наукового інституту інженерної механіки, автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Національного лісотехнічного університету України Юрій ОНИСИК.

Юрій Степанович ОНИСИК народився 23 січня 1994 року в с. Сокільники Пустомитівського району на Львівщині.
У 2009 році поступив, а у 2013 році закінчив Львівський автомобільно-дорожній коледж за спеціальністю “Експлуатація та ремонт підйомно-транспортних, будівельних і дорожніх машин і обладнання”, отримавши диплом з відзнакою і здобувши кваліфікацію техніка-механіка.
У 2013 році поступив на навчання для здобуття вищої освіти до Національного лісотехнічного університету України за спеціальністю “Інженерна механіка”. У 2015 році закінчив університет, здобувши кваліфікацію бакалавра з інженерної механіки.
У  2016 році Юрій був призваний до Збройних сил України і пройшов військову службу.
У перший же день широкомасштабної агресії російської федерації на Україну Юрій Степанович добровольцем вступив до лав 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Збройних Сил України.
У загиблого Героя залишилися батьки, дружина, сестра і 5-річна донечка.

У повідомленні голови Сокільницької громади Тараса Сулимка вказано: “Немає слів, які би втішили батьків, дружину, сестру Юрія. Біда для родини, для всіх близьких. Без батька залишилася п’ятирічна донечка. Співчуваю всім серцем у вашій непоправній втраті – її неможливо осягнути і прийняти. Загинув за кожного з нас, за Україну. Кожен з нас в боргу довіку. Брате, ми відімстимо за тебе. І ми здобудемо, відвоюємо вільну, незалежну державу, за яку ти поклав своє життя”.

ONUSUK 2За словами Тараса Сулимка, росіяни “накрили воїнів “ураганами”. Юрій пропустив усіх побратимів у бліндаж, але не встиг сховатися сам.
“У Великодню п’ятницю нас, десять сокільничан, поїхали по лінії фронту з великодніми подарунками. В п’ятницю ми зустрілися з Юрком, довго розмовляли. Я дивився йому в очі і не бачив там ні страху, ні переживань. Від його спокійної впевненості він мені здавався ще вищим і сильнішим. Московських нелюдів можуть перемогти і знищити тільки такі, як Юрій. Справжній воїн, справжній друг, він в останні секунди свого життя думав про побратимів”, – сказав Тарас Сулимко.

5 травня в Сокільницькому храмі рідні, близькі та друзі попрощалися з Юрієм ОНИСИКОМ.

Колектив Національного лісотехнічного університету України висловлює глибоке співчуття батькам, дружині Діані, сестрі та донечці Євочці з приводу тяжкої втрати – смерті сина, чоловіка, брата і батька.

Юрій Онисик загинув смертю ГЕРОЯ, який до останнього подиху боронив рідну українську землю.
Пам’ять про вірного сина України житиме в серцях кожного, хто його знав.
Він назавжди залишиться гордістю нашого університету, гідним прикладом для наслідування майбутніми поколіннями студентів.

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!
СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ СЛАВА!

 

Джерела /Режим доступу станом на 05.05.2022р./: 
за матеріалами офіційного вебсайту НЛТУ України: https://nltu.edu.ua/index.php/home/novyny/item/1230-lvivshchina-poproshchalasya-z-vipusknikom-lisotekhniki-yuriem-onisikom

https://lviv1256.com/news/pid-popasnoiu-zahynuv-boiets-24-i-ombr-yuriy-onysyk/
https://lviv.media/kozhen-z-nas-v-borhu-doviku-pered-tsym-khloptsem-pid-popasnoiu-zahynuv-heroy-yuriy-onysyk/

https://galinfo.com.ua/news/pid_popasnoyu_zagynuv_voin_iz_lvivshchyny_yuriy_onysyk_384761.html
https://zahid.espreso.tv/pid-popasnoyu-zaginuv-boets-24-i-brigadi-yuriy-onisik
https://3krapky.net/pid-popasnoyu-v-boyu-z-okupantamy-zagynuv-voyin-zi-lvivshhyny/

Підготувала Науково-технічна бібліотека НЛТУ України

Матеріал підготовлено 05.05.2022р.

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page