Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

Лісівник! Мабуть, єдина професія, яка для досягнення видимих результатів праці потребує три покоління...

Україна займає 8 місце серед країн Європи за площею лісових зон.
А тому, варто шанувати тих, хто охороняє цю зелену красу.

19 вересня — День працівника лісу! 
Збережемо природу разом!foresty day

ikea man2snip 1056x1128Скандали.
Корупція.
Масова вирубка.
Збереження і відновлення Карпат.
Якщо прослідкувати активність лісорубів, то складається враження, що бензопила запрацювала вдвічі активніше...

Саме так асоціюється у багатьох лісове господарство, особливо останні роки. Є інший бік лісової галузі.

unnamedЦе працівники лісу, які не цураються цієї непростої роботи і дають життя новим «Зеленим легеням», з оберемком саджанців на плечах долають крутезні горби, аби посадити ліс. Це лісівники, яких ліс цікавить не як нажива чи сортименти, а як живий організм, що потребує делікатного втручання. Це фанати, які створюють спеціальні плантації для покращення якісного складу лісу, аналізують, постійно спостерігають за лісфондом, раціоналізуючи кожен крок з догляду за лісом. Вони поєднують українські традиції введення лісового господарства з європейськими напрацюваннями. Використовують знання і наявні ресурси, аби заробити кошти на лісогосподарювання, витративши на нього максимально ефективно кожну копійку. Це професіонали, за плечами яких багаторічний стаж і вміння, передані від батька чи й навіть від діда.
Такі працівники заслуговують на повагу. Їхня праця не менш потрібна для нас, ніж праця учених.  Специфіка галузі в тому, що результат видно лиш через десятки років…

Лісівник! Мабуть, єдина професія, яка для досягнення видимих результатів праці потребує три покоління... Адже, від початку потрапляння насінини у землю до появи зрілого дерева проходить час у кілька десятків років... І саме ці буйні та високоякісні лісові масиви є свідченням того, що люди цієї професії вкладають у справу свого життя душу й серце! І саме завдяки їм наша планета залишається зеленою, Україна - однією з найбільш заліснених, а Карпатські Бескиди - наймальовничішими! (сторінка Олекси Тренича у фейсбук).

З Днем працівника лісу!

Це свято всіх людей, хто з чистими думками приходить до лісу і допомагає йому. Людей працьовитих, мудрих, справжніх фахівців, які працюють самовіддано, знаючи істинну ціну.
Один з класиків писав «Слово героя поета у порівнянні з заслугами лісівників блідне, скромна праця лісівників створює Щастя наступних поколінь».
Від усієї душі бажаю вам та вашим родинам міцного здоров’я, Божого благословення, добробуту і стабільності, побільше оптимізму в кожному дні. Вагомих здобутків вам у професійній діяльності, успіхів у реалізації задумів та натхнення від природи.???????????? (Mykola Kozhushko)
 

forest workers dayПривітання з Днем працівника лісу від Голови Держлісагентства Юрія Болоховця:
Шановні колеги, друзі! 
Від імені Державного агентства лісових ресурсів України та від себе особисто хочу привітати всю лісову родину з нашим професійним святом. 
Сьогодні святкують не тільки фахівці лісового господарства, лісозаготівельних, целюлозно-паперових, деревообробних підприємств, але і всі ті, хто з любов'ю та повагою ставиться до лісу. 
Зайве нагадувати значення, яке відіграє лісове господарство для економіки держави, як і чинник величезного позитивного природного і екологічного впливу на навколишнє середовище. 
Ліс - це легені всієї планети. Його раціональне і розумне використання дарує людям тепло і затишок. Люди, які професійно стоять на сторожі гармонії і порядку в лісовому господарстві, справедливо заслуговують глибокої поваги і високого авторитету. Не варто забувати, що турбота та збереження цього природного національного скарбу – це наш спільний обов’язок, не тільки працівників лісового господарства. Чисте довкілля – це наша спільна відповідальність. 
Дякую усім працівникам галузі та ветеранам лісової служби за сумлінну та невтомну працю, за вагомий внесок у соціально-економічний розвиток громади. Дякую вам за  те, що ризикуєте життям, коли мова йде про захист лісу від чорних лісорубів. 
Від усієї душі бажаю вам та вашим родинам міцного здоровʼя, Божого благословення, добробуту і стабільності, оптимізму. Вагомих здобутків у професійній діяльності, успіхів у реалізації задумів та натхнення від природи.

 

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page