Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

catalog

КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ

Корисні посилання

cover

 

НЛТУ України на дистанційному навчанні з 19 жовтня до 15 листопада 2020 року

В Національному лісотехнічному університеті України з 19 жовтня до 15 листопада 2020 року навчальні заняття студентів та аспірантів відбуватимуться із використанням технологій дистанційного навчання відповідно до затвердженого розкладу на осінній семестр 2020-2021 навчального року

Таке рішення керівництво університету прийняло на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 13 жовтня 2020 року № 956 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641”, листа МОН України від 12.10.20 року № 1/9-576 “Щодо тимчасового переходу на дистанційне навчання” та у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації, спричиненої поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 - Наказ № 193 від 16.10.2020р. Про продовження терміну карантину в університеті

Коли не завжди є можливість прийти у бібліотеку, то бібліотека прийде до Вас! 

Змінений графік роботи Науково-технічної бібліотеки
у зв’язку з продовженням дії адаптивного карантину grafik 3110

Тих, хто часом дорікає нам у зверненнях та довідках, що ми не працюємо, можемо  запевнити: Науково-технічна бібліотека активно працює не лише дистанційно, а кожного дня на своїх робочих місцях трудяться дирекція, адміністрація та всі внутрішньобібліотечні відділи, які забезпечують безперебійне функціонування за всіма напрямами бібліотеки. Працюють  на своїх робочих місцях інформаційна служба /відділ інформаційних технологій і комп'ютерного забезпечення/ та усі відділи НТБ, які комплектують фонди бібліотеки, описують літературу, організують зберігання фондів, формують електронні каталоги, поповнюють бази даних та обслуговують через міжбібліотечний абонемент читачів копіями замовленої літератури, здійснюється листування та підготовка довідок тощо. 
Немає жодного підрозділу чи служби в бібліотеці, які б припинили свою діяльність. 
Усі працівники Науково-технічної бібліотеки на своїх робочих місцях працюють повний 8-годинний робочий день. Дистанційний режим відділу - це присутність працівника на робочому місці, забезпечення його усіма засобами для здійснення онлайн обслуговування користувачів.  
Установа забезпечує дотримання усіх вимог карантину за власний рахунок, що також є складним. Це велике напруження для такої великої бібліотеки,  як наша.
Одночасно звертаємо вашу увагу, шановні читачі, на можливості використання величезного електронного ресурсу, яким володіє бібліотека. 

Що ж стосується нерозуміння деким з користувачів та працівників НЛТУ України, чому не можна відкрити читальні зали, де, мовляв, відвідувачі розміщувались би на безпечній відстані, то мусимо поінформувати вас про обставини, що мають супроводжувати таке відкриття. Щоб запрацювали читальні зали НТБ та відділ зберігання фондів, треба забезпечити безпеку не лише користувачів, а всіх працівників. Це означає, що кожні дві години треба міняти маски, рукавички, проводити дезінфекцію всіх приміщень, а ще й спеціальних боксів для книг і журналів (матеріали, що видаються, також потрапляють у зону ризику). Чотири рази на день, п’ять днів на тиждень – це конкретне питання матеріальних ресурсів. Тож ризикувати здоров’ям співробітників та читачів за таких умов – не  дуже відповідально.
Поки бібліотека не може приймати та обслуговувати відвідувачів у читальних залах, доступна Віртуальна послуга - Електронна доставка документів. Це сервісна послуга, що надає можливість користувачам дистанційно отримати фотокопії статей або фрагментів друкованих видань із фондів Науково-технічної бібліотеки НЛТУ України. 
Якщо книга знаходиться у читальному залі або у відділі зберігання фондів, користувач робить замовлення через один з каналів зв’язку / телефоном /Пн-Пт з 1000-1800 /: 0322 584 250; електронною поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. ; повідомленням на нашій сторінці у Facebook через Messenger: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012767340608/, одержавши замовлення та перевіривши у фонді наявність документа, бібліотекар протягом 3-х робочих днів повідомляє про можливість виконання замовлення і термін виконання, одночасно обумовлює технічні умови виготовлення і пересилки копії. Копії документів виконуються у форматі PDF та JPG. Термін виконання замовлення – від 2 до 5 робочих днів.EDD2

Ви можете замовити:

  • копії окремих статей із журналів і збірників обсягом до 10 стор.;
  • копії окремих сторінок, фрагментів або розділів з книг обсягом до 15 стор. (замовлення на виготовлення копій рідкісних і цінних видань не приймаються);
  • копії документів, які не є об’єктами авторського права та тих, що перейшли у суспільне надбання:
    • видані органами державної влади у межах їхніх повноважень: офіційні документи політичного, законодавчого, адміністративного характеру (закони, укази, постанови, судові рішення, державні стандарти тощо) та їх офіційні переклади;
    • повідомлення про новини дня або поточні події, що мають характер звичайної прес-інформації;
    • твори народної творчості (фольклор);
    • державні символи України, символи і знаки органів державної влади, Збройних Сил України та інших військових формувань, символи та знаки підприємств, установ і організацій; розклади руху транспортних засобів, розклади телерадіопередач, телефонні довідники та інші аналогічні бази даних, що не відповідають критеріям оригінальності.

Увага! Згідно Закону України «Про авторське право й суміжні права», замовлення приймаються тільки на репрографічне відтворення (факсимільне відтворення у будь-якому розмірі (у тому числі збільшеному чи зменшеному) оригіналу письмового чи іншого графічного твору або його примірника шляхом фотокопіювання або іншими подібними способами, крім запису в електронній (у тому числі цифровій), оптичній чи іншій формі, яку зчитує комп'ютер) і доставку окремих опублікованих статей та  уривків з опублікованих письмових творів. 
Копіювання документів в повному обсязі НЕ ВИКОНУЄТЬСЯ!
Отримані копії дозволяється використовувати лише з метою освіти, навчання і приватного дослідження. Не дозволяється тиражувати отримані копії, відтворювати їх у будь-якій формі, окрім одноразового друку електронного файлу, передавати іншим особам або організаціям.
Відповідальність за несанкціоноване використання отриманих від бібліотеки копій документів, відповідно до діючого законодавства, несе користувач.

Контактна інформація /канали зв’язку/: 

  • телефон /Пн-Пт з 1000-1800 /: 0322 584 250;
  • електронні пошти:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  • повідомленням на нашій сторінці у Facebook через приватні повідомлення Messenger: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012767340608/

Адміністрація НТБ НЛТУ України

Контакти

Науково-технічна бібліотека НЛТУ

вул. Ген. Чупринки, 101, м.Львів, 79057

тел.: (032) 258-42-50

e-mail: library@nltu.edu.ua

Пропозиції та побажання просимо повідомляти нам на електронну адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Top of Page